Telefon-hjælp til børnefamilier

Nu er der hjælp til småbørn og deres forældre, når lægen har lukket eller sundhedsplejersken er gået hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle med små børn har prøvet det: Feberen stiger med raketfart, barnet græder utrøsteligt og den lille vil i hvert fald hverken sove eller spise. Det sker altid om aftenen eller i weekenden. Og så kan det være svært at få hjælp.
Men ikke længere. For nu er sundhedsplejersker parat med telefonrådgivning på de skæve tidspunkter.
Det oplyser sundhedsplejerske Gitte Lund.

- Målet er at give børnefamilierne mulighed for råd og vejledning i weekenden og på helligdage. Det kan være f. eks. være spørgsmål om barnets kost, amning, søvn og trivsel i alt almindelighed. Og så er der den sidegevinst, at vi aflaster vagtlægerne, siger hun.

Sundhedsplejerskernes telefonrådgivning har åben fredag, lørdag, søndag samt helligdage fra klokken 18.00-21.00. Og tilbuddet begynder den 1. december 2007.

Det er den tidligere telefonrådgivning i Storstrøms Amt, der nu er udvidet til stort set hele Region Sjælland. 14 ud af de 17 kommuner i regionen tilmeldt sig ordningen.

- Slagelse, Kalundborg og Køge har endnu ikke sluttet sig til, men jeg vil gerne understrege, at vi ikke afviser borgere fra de tre kommuner, hvis de ringer til telefonrådgivningen, siger Gitte Lund.

Sundhedsplejerskernes telefonrådgivning har telefonnummer 70 22 76 23.