Taxachauffør ignorerede trafikoffer

En chauffør fra Næstved Taxa kørte fredag aften lige forbi et trafikuheld. Han måtte flere gange bedes om at stoppe - og så tog han penge for at vente på, at hans kunde gav førstehjælp til et trafikoffer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det, han gjorde, det var så moralsk forkasteligt, og der var ikke nogen anstændighed over ham overhovedet.

Sådan siger Eivi Jensen fra Karise om den taxachauffør, som hun kørte med natten til lørdag.

Da taxaen passerer en trafikulykke i Fakse, ignorerer chaufføren, da Eivi Jensen og hendes veninde beder ham om at stoppe.

De får taxaen stoppet, og Eivi Jensen hjælper en tilskadekommen, der bløder kraftigt fra hovedet, uden at chaufføren på noget tidspunkt hjælper til.

Da offeret er blevet tilset af ambulancefolk, vender Eivi Jensen tilbage til taxaen, hvor hendes veninde venter. Her venter også en ubehagelig overraskelse: Taxameteret har kørt hele tiden, mens Eivi Jensen gav førstehjælp.

- Der var en, der skulle betale for hans tid. Han kunne ikke bare holde her og spilde sin tid, det var præcis hvad han sagde, lyder det fra Eivi Jensen.

Derfor har hun nu klaget til Næstved Taxa, som har refunderet hele regningen.

Men det handler om andet end penge:

- Han skal stilles til ansvar for, hvad han gjorde hernede den aften. Han tilbød ikke noget hjælp. Han har kompetencen til at udføre den, hvis han ville, siger Eivi Jensen med henvisning til det obligatoriske førstehjælpskursus, som taxachauffører skal gennemgå.

Men der er ingen hjælp at hente hos Næstved Taxa.

- Chaufføren er ansat af vognmanden, så han er sådan set ikke ansat af Næstved Taxa. Hvorvidt der skal ske noget yderligere ansættelsesmæssigt, så ligger det hos vognmanden, siger formanden for Næstved Taxa, Henrik Petersen.