Tåregas ved Sandholmlejren

Halvdelen af beboerne var sendt på weekend på Falster. Men de beboere, der var tilbage i lejren, fik en ubehagelig oplevelse, siger Røde Kors.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Røde Kors' asylchef, Jørgen Chemnitz, ville gerne have undværet dagens aktion, hvor aktivister klippede hul på hegnet ind til lejren, og politiet svarede igen med tåregas.

Heldigvis drev den tåregas, som politiet kastede mod nogle af demonstranterne, ikke ind over lejren. Vinden var nemlig i det "rigtige" hjørne.

Ifølge Jørgen Chemnitz accepterer Røde Kors, som driver lejren, folks ret til at ytre sig omkring regeringens udlændingepolitik.

- Vi har også haft en god dialog med de folk, der står i spidsen for demonstrationen, og fået det indtryk, at de absolut var indstillet på en fredelig aktion. Men vi kunne godt være nervøse for, om de havde fuldstændigt greb om tingene, og desværre virker det, som om nogle af dem, der er mødt op, vil noget andet end en fredelig demonstration, fortæller asylchefen.

Jørgen Chemnitz siger, at der lørdag var meget få familier tilbage i Sandholmlejren. Mange havde benyttet sig af Røde Kors' tilbud om en udflugt til Marielyst på Falster, mens andre kunne gøre brug af deres netværk uden for lejren.dem nogle frirum i form af forskellige aktiviteter, ligesom vi