Tankstationer plyndres på stribe

Ubemandede tankstationer rundt om på Sjælland er et yndet mål for tyve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På de ubemandede tankstationer bliver pengeautomater i øjeblikket flået op på stribe. Natten til onsdag gik det ud over OK-tanke i både Borup, Ringsted og Solrød.

Indtil nu har OK i år oplevet 21 opbrudte pengeautomater. Dertil kommer flere mislykkede forsøg, fortæller kommunikationschef Lene Bonde. På et normalt år har OK typisk 50 indbrud, så 2008 tegner til at blive anderledes alvorligt.

Alt kan brydes op
- Men det er småpenge, som de slipper af sted med. Forhandlerne har selvfølgelig forsikret sig, så de kan få anlægget bygget op igen, men de forsikrer sig ikke mod den tabte omsætning, fortæller hun.

Indtil videre har OK indskærpet, at forhandlerne skal tømme automaterne, så der er så få penge som muligt i de mørke timer. Samtidig er lågerne blevet forstærket.

- Men alt kan jo brydes op med en rendegraver, som Lene Bonde udtrykker det.

Transporter med soltag
Det er i Midt- og Vestsjællands Politis område, at stort set alle tyverierne har fundet sted. Vicepolitiinspektør Per Allan Hansen oplyser, at man nu fra centralt hold i politikredsen forsøger at analysere situationen, så man bedre kan forudse, hvor tyverierne vil finde sted. Dermed kan man mere målrettet sætte ind mod dem. Man har flere konkrete spor at gå efter, men kan indtil videre ikke sige noget konkret om, hvem der står bag.

Men man vil gerne have henvendelser fra folk, der har set en mørk VW Transporter varevogn med soltag. Den har været på stedet ved flere af tyverierne.

- Jeg er ret overbevist om, at der er et par kriminelle, der synes, at de har fået en god idé, og så dyrker de den i et stykke tid. Men der kan selvfølgelig være flere, der så vælger at kopiere dem, siger han.

/ ritzau /