Tankskib bliver forsøgt trukket fri

Dansk lods var på broen på græsk tankskib, men alligevel stødte det på grund øst for Samsø. Første forsøg på bjærgning sker tirsdag eftermiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selv om der var lods om bord på et tankskib, gik skibet på grund mandag aften ved Hatter Barn øst for Samsø. Ifølge Søværnets Operative Kommando vil slæbebåde forsøge at bjærge skibet tirsdag eftermiddag.

Skibet "Minerva Concert", der er indregistreret i Grækenland, kom fra Fredericia og skulle til Rotterdam, da det af ukendte årsager kom ud af kurs og uden for sejlrenden. Skibet, der er dobbeltskroget, er lastet med 81.200 ton råolie.

Hvordan det kunne gå til, at "Minerva Concert" kom på afveje, skal nu undersøges nærmere af Søfartsstyrelsens opklaringsenhed, fortæller opklaringschef Lars Gerhard Nielsen.

Der var umiddelbart ingen fare for olieforurening, og miljøskibet "Marie Miljø" er i området. Farvandet mellem Hatter Barn og Hatter Rev udgør et af de farlige steder i den såkaldte T-rute, og der har i tidens løb flere grundstødninger netop på dette sted.

 

 

 

//Ritzau/<