¨

Tandbeskyttere og touchdowns på vej ind i skoledagen

Foto: TV ØST

Det er tid til at finde tandbeskytterne frem og gøre klar til at lave touchdown på skolerne i Slagelse Kommune. Her kan eleverne nu prøve amerikansk fodbold.

Det er ikke kun de traditionelle sportsgrene, som eleverne på Slagelse Kommunes skoler prøver kræfter med.

I samarbejde med Slagelse American Football Club (SAFC) har eleverne på flere af kommunens skoler allerede smagt på amerikansk fodbold, og nu tilbydes alle skoler muligheden for at lære touchdowns og spektakulære catches i bedste NFL-stil takket være en bevilling fra Folkeoplysningsudvalget på 46.000 kroner til 10 skolearrangementer. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

- I Slagelse AFC har vi længe været meget aktive i vores samarbejde med kommunens skoler og i flere år haft arrangementer med enkelte skoler. Arrangementerne er forløbet rigtig godt, og vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra de medvirkende skoler. Der har dog også været skoler, som har henvendt sig med interesse, men som har takket nej, når snakken er faldet på økonomi.

- Derfor er vi rigtig glade for at kunne tilbyde skolerne en aktivitet, som ikke koster dem noget i kroner og øre. Vi glæder os meget til at samarbejde med skolerne, nye som gamle samarbejdspartnere og håber, at vi gennem vores samarbejde kan være med til at vise, hvor bredt vores sport favner. Vi kan rumme klassens tykke drenge og de små, vævre piger samt alle derimellem. Samtidig håber vi, at skolernes idrætslærere får inspiration til nye aktiviteter i skolernes idrætsundervisning, siger Martin Møller formand for SAFC.

Tilbud til alle kommunens skoler

Alle skoler kan nu se frem til muligheden for at blive en del af sportsgrenen, som kræver teknik, hurtighed og ikke mindst styrke for at flytte modspillerne.

- For at sikre, at alle skoler kan få tilbuddet om amerikansk fodbold, uden at de skal forholde sig til økonomi, har vi vagt at støtte gennem udvalgets partnerskabspulje. Her indgår foreningen et partnerskab med Slagelse Kommune, hvor de som forening stiller et antal skolearrangementer til rådighed for kommunens skoler, og hvor afregningen af udgifterne er foretaget gennem partnerskabsaftalen.

- Gennem partnerskabet kan skolerne få ny inspiration til aktiviteter i idrætsundervisningen gennem en sportsgren, som er utrolig rummelig, og det kan forhåbentlig måske også føre til endnu flere aktive unge i foreningslivet, siger formand for Folkeoplysningsudvalget Jørn C. Nielsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App