Taler ned til de arbejdsløse

Der lyder nu hård kritik af den måde, der kommunikeres med de arbejdsløse i Danmark. Kritikken kommer fra A-kasser, fagbevægelse og det offentlige Jobnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Man kan føle sig talt ned til, når man læser de centrale skrivelser, som udsendes fra jobcentrene, konstaterer Hans Erik Rasmussen, jobcenterchef i Slagelse og formand for alle landets jobchefer.

Det fortæller P4 Sjælland.

Også fra A-kasser og fagforeninger er der kritik.

- Systemet er gennemsyret af mistillid, siger Anders Ellegaard, næstformand i 3F Næstved.

- Sprogbrugen omkring de ledige har taget en vending, som er nærmest uanstændig, lyder kommentaren fra A-kasseleder Mogens Justesen fra 3F i Slagelse.

Som et eksempel på sprogbrugen står der på de dagpengekort, som arbejdsløse medlemmer med jævne mellemrum skal sende til A-kassen, at "oplysninger, der viser sig at være urigtige, kan medføre krav om tilbagebetaling af dagpenge og tab af rettigheder. Du kan også blive meldt til politiet".

- Jeg ville læse det sådan, at jeg er mistænkeligtgjort på forhånd, konstaterer Hans Erik Rasmussen, som dog understreger, at Jobnet er nødt til at gøre arbejdsløse opmærksomme på konsekvenserne af ikke at opfylde de stillede krav.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til kritikken fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen.