Talentpriser til lokale unge musiktalenter

Det blev til en række førstepriser og talentpriser til unge musiktalenter fra regionen i konkurrencen Unge Spiller Klassisk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var rig mulighed for at lytte til smukke klassiske værker i weekenden, da børn og unge gik på scenen i Slagelse og Nykøbing Falster til konkurrencen Unge Spiller Klassisk.

I fredags fortalte TV ØST om de to 12-årige musiktalenter Erik Netterstrøm og David Koch Christensen fra Hjelm på Møn og Præstø. De stillede op som ensemble på flygel og cello.

- Det var virkelig sjovt. Før jeg gik på scenen, kunne jeg slet ikke vente med at komme i gang. Da vi så startede, var det som om, at vi ikke helt fulgtes ad, men det kom hurtigt, og så gik det rigtig godt, siger David Koch Christensen.

De to unge musikere kunne gå fra konkurrencen med en førstepris og en talentpris.

- Det er jeg rigtig glad for. Der var lidt pres på, så jeg er bare rigtig glad for, at det gik godt, siger David Koch Christensen.

Nyt arrangement lørdag

Generelt var niveauet blandt musikerne højt både i Slagelse og Nykøbing Falster.

- Der var god stemning, og alle spillede det bedste, de havde lært, siger arrangør Lene Simonsen fra Køge Musikskole.

I Nykøbing Falster blev der uddelt seks førstepriser, ni andenpriser og 11 tredjepriser. Derudover fik fem dygtige musikere også en talentpris.

- Det var særligt positivt at se, at så mange stillede op som ensembler. Klassisk musik kan godt fremstå som lidt ensomt.

Næste lørdag fortsætter konkurrencen med et arrangement i Greve. De dygtigste af de omkring 130 deltagere bliver herefter udvalgt til at optræde til en række koncerter med Ensemble Storstrøm.