Taget med 182 kilo khat i bilen

Fire svenskere blev torsdag middag anholdt på Køge Bugt motorvejen med bilen stoppet med 182 kilo af det euforiserende stof khat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En hundepatrulje med ældre, garvede politifolk fra Nordsjælland var torsdag ved 12.30-tiden på vej hjem fra en opgave på Sydsjælland, da de på Køge Bugt Mortorvejen lagde mærke til en svensk indregistreret Volvo med fire ynge mennesker. Det skriver Dagbladet Køge.

Bilen så ud til at hænge noget i bagfjedrene, og humøret syntes ret løftet inde i bilen. Politifolkene havde derfor en fornemmelse af, at det nok var nogle svenskere, der havde været sydpå for at hente øl, og som måske også havde drukket noget af det. Derfor bragte de Volvoen til standsning - og det kan nok være, at politifolkene spærrede øjnene op, da de fik undersøgt bilens indre.

Hele bagagerummet var fyldt med det euforiserende stof khat. Reservehjulet var taget ud, så der også lå khat stoppet ind på den plads. Politiet fandt desuden khat lagt op under sæderne overalt i bilen. Sammenlagt var der intet mindre end 182 kilo khat i Volvoen.

Khat er et narkotikum, der mest sættes i forbindelse med somaliere, der tygger stoffet, men de fire i bilen var alle etniske svenskere; to kvinder og to mænd i alderen 18 til 36 år. De blev anholdt og taget med på
politistationen i Køge, som nu har overtaget sagen.

Fredag formiddag bliver firkløveret fremstillet i Roskilde Ret. Føreren af bilen havde i øvrigt ikke ret til at køre bil. Hvor utroligt det end lyder, nægtede de fire svenskere at have noget med khat'en at gøre.

Strafniveauet for khat er ikke så højt som for de rigtigt stærke stoffer, men de fire kan måske se frem til op til to måneders fængsel.