Tæt kamp mellem kandidater - bispevalg skal i anden valgrunde

Der var tæt kamp mellem kandidaterne til bispevalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det blev ikke til en endelig afgørelse af bispevalget i Roskilde Stift onsdag middag.

Derfor skal der nu afholdes en valgrunde mere mellem Rasmus Nøjgaard og Ulla Thorbjørn Hansen, som finder sted onsdag den 15. juni.

 - Nu er afstemningen afsluttet og resultatet af første valgrunde foreligger, lød det onsdag middag, da dørene gik op og Kirsten Vej Pedersen på vegne af valgbestyrelsen annoncerede resultatet.

Det gule palæ midt i Roskilde nær Roskilde Domkirke danner onsdag ramme om den første valgrunde af bispevalget i Roskilde Stift. Her var de fire kandidater mødt op med venner, støttere og familie.

Ingen af kandidaterne har dog opnået 50 procent af de afgivede stemmer, og dermed skal de videre til anden valgrunde.

Rasmus Nøjgaard fik flest stemmer

Ulla Thorbjørn Hansen fik 393 af de afgivende stemmer svarende til 23,6 procent, imens Rasmus Nøjgaard fik hele 509 stemmer svarende til 30,6 procent.

- Jeg er naturligvis glad og lettet over, at jeg er gået videre og meget glad for, at der alligevel næsten er en tredjedel, der har valgt at stemme på mig, lød den umiddelbare reaktion fra Rasmus Nøjgaard til TV2 ØST.

Anden valgrunde afgøres den 15. juni klokken 12.00 og den kandidat, der får flest stemmer her, vinder valget og vil blive indstillet til kongelig udnævnelse.

VIDEO: Se livesendingen fra Facebook her: