Tabte sag om gift-grund i Næstved

Familien Moeini tabte sagen mod Næstved Kommune. Kommunen oplyste ikke at grunden måske kunne være forurenet af en gammel forkromningsanstalt. Det havde kommunen heller ikke pligt til afgjorde retten

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi er meget kede af det, og vi aner ikke, hvad vi nu skal gøre. Vi har jo to huslejer, og det kommer til at koste 1,2 millioner at rense grunden for gift, siger Zhinous Moeini til TV2 ØST.

Familien købte hus på Hjortsøvej for 12 år siden. For syv år siden stod det klart at jorden var fyldt med tungmetaller, der gjorde familien syge. Siden er de flyttet til en lejebolig med deres tre børn.

Før de købte huset oplyste kommunen at den "ikke var bekendt med at grunden var forurenet". Men havde kommunen lavet lidt opsøgende arbjede kunne den have fortalt familien at nabogrunden tidligere havde tilhørt en forkromningsfabrik, som havde svinet med tungmetaller.

- Vi forstår ikke at det ikke er kommunens ansvar, at oplyse den slags ting, siger familien Moeini, der nu selv skal dække sagsudgifter for 120.000 kroner.

En gruppe af Sjællandskes læsere har derfor startet en indsamling for at støtte familien økonomisk.

- Det er vi så taknemmelige for, siger Zhinous Moeini, der er ved at læse til bioanalytiker. Hendes mand arbejder som ingeniør i København.

Kontakt Sjællandske for mere information om indsamlingen.

http://www.sj-nyheder.dk/apps/pbcs.dll/frontpage?category=FRONTPAGE