¨

Syv års fængsel for sexmisbrug

Foto: TV ØST

En 41-årig mand fra Esbjerg blev mandag idømt syv års fængsel for omfattende sexmisbrug, vold og trusler mod flere børn gennem hele 23 år. Overgrebene er blandt andet sket på Lolland.

Manden var ikke selv til stede i byretten, da retsformand Niels Petersen afsagde dommen i sagen, der omfatter 32 anklagepunkter. Dommen er på næsten 100 sider. Overgrebene er sket på Sjælland, på Lolland og de seneste mange overgreb i Esbjerg.

Sagen mod Esbjergmanden har været karakteristisk ved, at han benhårdt og konsekvent har afvist samtlige anklager i alle retsmøder.

- Børnene må have misforstået noget, har han talrige gange sagt i retten. Han har været fåmælt, men nogenlunde veltalende i sine forklaringer.

I retten i Esbjerg er der blevet afspillet i alt 11 timers videoafhøringer af de mindreårige ofre. Det er sket for lukkede døre.

Sagen kom frem for godt en måned siden. På det tidspunkt havde manden været fængslet i over et år.

I første omgang var sagen totalt ukendt for politikerne i Esbjerg, men siden kom det frem, at Hvidovre Kommune for flere år siden havde sendt en underretning til Esbjerg, da den dårligt fungerende familie flytter dertil.

Underretningen omfattede dog ikke mistanker om, at manden skulle have misbrugt børn seksuelt.

/ritzau/

00:58 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App