Synkende kutter efterladt

En forladt fiskekutter ved Feddet tæt på Præstø vækker forargelse. Skibet er tæt på at gå ned, men ingen vil tage ansvaret for at få kutteren fjernet. Sagen er strandet på grund af et hul i loven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Thyge Hansen var egentlig gået på efterløn, men nu har en efterladt fiskekutter igen sendt ham på arbejde. Han tager ud til kutteren to gange om dagen for at pumpe vand ud af den og holde den oven vande.

- Jeg har i hvert fald brugt fire timer i formiddag og skal bruge fire timer igen i eftermiddag igen, siger Thyge Hansen.

Han har forsøgt at få myndighederne til at tage sig af den efterladte kutter, men det har indtil nu været forgæves. Det, selv om han både har haft fat i Søværnets Operative Kommando, Politiet, Farvandsvæsenet, Havnen i Præstø, Vordingborg Kommune og skifteretten. Thyge Hansen er bange for, at olien fra skibet ender med at forurene området.

- Der er kun folk, der taber på det her. Ingen der vinder. Jeg forstår simpelthen ikke, hvad der foregår, siger Thyge Hansen.

Det er ikke kun Thyge Hansen, som er bekymret for den efterladte kutter.

- Det er et sted, hvor mange fisker, så det er jo katastrofe, hvis der skulle komme olie ud, siger Gert Henriksen, fritidsfisker, Præstø. 

Hvis ingen myndigheder tager ansvaret for kutteren, er det kun et spørgsmål om tid, før den synker.