Sygeplejersker VIL ha' de 15 pct.

Patientpuklen i det offentlige sygehusvæsen, som under forårets konflikt voksede til 400.000 patienter, kan ikke bare fjernes på et år eller halvandet - i hvert fald ikke uden at sygeplejerskerne arbejder på deres fridage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det siger anæstesi-sygeplejerske og tillidsrepræsentant på sygehuset i Nykøbing Falster, Torben Kulmbach til DR Sjælland.

Han mødtes i går i Ringsted Kongrescenter med sine faglige kolleger i Kreds Sjælland for at drøfte, hvor meget det skal koste arbejdsgiverne at få sygeplejerskerne til at arbejde i fritiden, så patienterne ikke skal vente i endnu flere år på at blive behandlet.

- Hvis vi bare skal arbejde indenfor vores normale arbejdstid, så varer det nok to-tre år, før patientpuklen er væk, siger Torben Kulmbach, som på mødet i går foreslog sine kolleger at kræve en såkaldt 'fleksibilitetsløn' på 1,7 procent for arbejde, der ligger ud over sygeplejerskernes normale arbejdstid.

Dansk Sygeplejeråds Kreds Sjælland overvejer nu, om forslaget skal være et lokalt lønkrav i de kommende forhandlinger med de offentlige arbejdsgivere i Region Sjælland og de sjællandske kommuner.

Formanden for Kreds Sjælland under Dansk Sygeplejeråd, Helle Dirksen, håber, at forhandlingerne kan begynde senere i denne uge.

/ ritzau /