Sygeplejersker siger op - kaotiske tilstande på operationsgang

En gruppe operationssygeplejersker på Roskilde Sygehus siger nu stop. De forlader deres job efter efterårets nedskæringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Otte personer blev fyret eller flyttet i den store nedskæringsrunde. Og de sidste var ikke stoppet, før det resterende personale blev sat til at lære vikarer op til at overtage deres arbejde.

Det er virkeligheden på operationsgangen på Roskilde Sygehus, som i løbet af få måneder har måttet sige farvel til hver tredje operationssygeplejerske – dels som følge af nedskæringen, dels som reaktion på et alt for presset arbejdsmiljø.

Det oplyser P4 Sjælland.

Det er operationssygeplejerske Anja Refsgaard der er trådt frem, og har fortalt om de kaotiske forhold på afdelingen – forhold der har fået hende selv og flere andre til at tage sin afsked, uden at have et andet job klart.

- Det, som ledelsen har gjort, føler jeg træder på mine kompetencer. De tror alle kan det samme, og det rammer min faglighed, siger hun til radiostationen.

Hun frygter, at det går ud over patientsikkerheden, at så mange vikarer skal læres op på afdelingen. Anja Refsgaard trådte mandag frem i regionsrådet i Region Sjælland med sin kritik, og her vil politikere nu undersøge forholdene på afdelingen nærmere.