Sygeplejersker protesterede i studentervogn - gjorde protest til fest

Sygeplejeskestrejken kører på 20. døgn. Nu truer sygeplejerskerne med at udvide strejken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi vil ha mer' i løn og d' for begge køn.

Sådan lød den høje musik fra en studentervogn, der i dag besøgte Slagelse, Næstved, Ringsted og Holbæk.

Som led i protesterne forvandlede sygeplejerskerne nemlig deres protest til en fest, da de gik på gaden for at kæmpe for bedre lønforhold.

Strejken har været i gang i 20 døgn - og dagens aktion handlede også om at sætte fokus på, at sygeplejerskerne vil mere end strejke.

Læs også
Sygeplejersker strejker: 230 får udskudt behandling i Region Sjælland
Læs også
Sygeplejersker strejker: 230 får udskudt behandling i Region Sjælland

- I dag vil vi gerne vise os fra en anden side, og vise at vi har en fest, og ikke bare gå og råbe efter mere i løn. Og kampen er vigtig. Jeg skal arbejde 58 timer i denne uge, men jeg er med, fordi det er en sag, der er værd at kæmpe for, siger Elvira Fossdal Hesselberg, der er intensivsygeplejerske på Slagelse Sygehus.

Elvira Fossdal Hesselberg skal arbejde 58 timer i denne uge. Alligevel er hun i dag på gaden for at gøre opmærksom på sygeplejerskernes lønkamp.
Elvira Fossdal Hesselberg skal arbejde 58 timer i denne uge. Alligevel er hun i dag på gaden for at gøre opmærksom på sygeplejerskernes lønkamp. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Ingen forhandlinger

Ifølge sygeplejerskerne har arbejdsgiverne endnu ikke rakt hånden ud til forhandlinger - og derfor overvejer sygeplejerskerne nu at udvide strejken.

quote Nu overvejer vi, hvordan vi kan anspore dem til at komme til forhandlingsborde

Helle Dirksen, kredsformand i Dansk Sygeplejeråd.

- Det undrer mig. Status er, at der ikke er nogen forhandlinger. Det er arbejdsgiverne, der har problemerne, når de ikke kan fastholde og rekruttere sygeplejersker. Så nu overvejer vi, hvordan vi kan anspore dem til at komme til forhandlingsbordet - og det kan for eksempel ske ved at sende nogle flere sygeplejersker i strejke, siger Helle Dirksen, der er kredsformand i Dansk Sygeplejeråd.

Flere kan blive syge

Her i landsdelen strejker - ind til videre - sygeplejersker, der er ansat i Ringsted og Holbæk Kommune - foruden en del af de sygeplejersker, der arbejder på Slagelse og Næstved Sygehus. I løbet af strejkens første tyve dage er 388 operationer og 1.101 konsultationer blevet udskudt.

Helle Dirksen
Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Ledelsen på de to sygehuse har fra start meldt ud, at de må udskyde de ikke-akutte, planlagte operationer og behandlinger.

Det sker på et tidspunkt, hvor man næsten havde indhentet puklen fra corona-nedlukningen.

Læs også
Sygeplejersker afviser overenskomst - strejke på vej
Læs også
Sygeplejersker afviser overenskomst - strejke på vej


Nu hober det sig så op igen - og det begynder at kunne mærkes, siger Niels Reichstein Larsen, der er sygehusdirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse.

- Det begynder at påvirke os nu, også fordi strejken kommer samtidig med en sommer, hvor der er flere syge, og samtidig med, at der skal afvikles ferie. Det betyder, at det er svære at få dagligdagen til at fungere, og der er en række patienter der bliver påvirket, siger han.

Han frygter, at strejken kan gøre nogen mere syge.

- Vi risikerer, at patienter, der skal ind til en ambulant kontrol, når at blive dårligere, og så ender med at blive indlagt i stedet for. Det er noget, som vi holder meget øje med, siger Niels Reichstein Larsen.


Nyhedsoverblik