Sygeplejersker i protest før regionsrådsmøde: - Vi er mere værd

Flere sygeplejersker demonstrerede mandag forud for dagens regionsrådsmøde for at sætte fokus på deres lønvilkår.

Landets sygeplejersker vil have mere i løn og har derfor varslet konflikt.

Mandag demonstrerede de foran Regionshuset i Sorø.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sygeplejerskerne stod klar til at til tage imod regionspolitikerne forud for dagens regionsrådsmøde for at vise deres utilfredshed med de nuværende lønvilkår.
Sygeplejerskerne stod klar til at til tage imod regionspolitikerne forud for dagens regionsrådsmøde for at vise deres utilfredshed med de nuværende lønvilkår. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Sygeplejerskerne stod klar til at til tage imod regionspolitikerne forud for dagens regionsrådsmøde. Her blev der diskuteret både lønniveau, tjenestemandsreform og strejke.

Det var Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland, der stod bag protesten. De håber på at skabe mere opmærksomhed om deres synspunkter:

- Først og fremmest håber vi jo på at få en god snak med regionsrådspolitikerne, for det er jo dem, der får et problem, hvis ikke de kan rekruttere og fastholde sygeplejersker, siger Helle Dirksen, kredsformand, Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland.

quote Først og fremmest håber vi jo på at få en god snak med regionsrådspolitikerne, for det er jo dem, der får et problem, hvis ikke de kan rekruttere og fastholde sygeplejersker

Helle Dirksen, kredsformand, Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland

- Men vi håber selvfølgelig også, at de kan bruge deres politiske indflydelse til at bakke op om den kamp, vi har lige nu.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sygeplejerskerne delte kage ud til regionsrådsmedlemmerne forud for dagens regionsrådsmøde.
Sygeplejerskerne delte kage ud til regionsrådsmedlemmerne forud for dagens regionsrådsmøde.

Dansk Sygeplejeråd har varslet konflikt

Dansk Sygeplejeråds hovedbestyrelse har den 22. april afsendt konfliktvarsel til arbejdsgiverne.

Det sker, efter et snævert flertal stemte nej til den overenskomstsaftale, der blev indgået tidligere på året.

Det fremgår af en pressemeddelelse på Dansk Sygeplejeråds hjemmeside.

Her kan man også læse, at hovedbestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd (DSR) har besluttet at varsle konflikt for ti procent af medlemmerne ansat i kommune- og regionsregi.

Artiklen fortsætter under billedet...

image1
Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Konsekvensen af konfliktvarslet kan i sidste ende blive en strejke, der kan begynde mellem 20. og 21. maj, hvis ikke man har fundet en løsning inden da.

Om det kommer så vidt, vides endnu ikke. Men formanden for regionsrådet på Sjælland tog godt imod dagens protester:

- Det, synes jeg, er rigtig fint. Det er heldigvis en del af den model, vi har i Danmark, hvor vi jo forhandler mellem arbejdsmarkedets parter, og derfor er det godt og helt legitimt, at de gør opmærksomme på deres sag, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).