Sygeplejersker får frugt som plaster for strejkearbejde

Ledelsen på Næstved Sygehus giver et stykke frugt til sygeplejerskerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ledelsen på Næstved Sygehus mener, at de har givet de ansatte en vitamin-insprøjtning, men gavekortet på 1 styk frugt pr. mand modtages med blandede følelser, skriver Sjællandske.

- Det er da en joke. Vi skal oplyse et EAN-nummeret på 16 cifre, når vi selv køber de 16 grønne æbler til 2 kroner stykket. Jeg glæder mig personligt til at stå i Kvickly i min fritid, overfor en lille sød sommervikar i kassen og stikke et EAN-nummer ud for at købe æbler for 32 kroner. Det ender med jeg selv må lægge ud, og jeg glædes ved tanken om alle de boner regnskabsafdelingen skal holde styr på, siger Erik Schütt, nuklearmedicinsk afdeling.

Her har personalet moret sig over sygehusledelsens gavmildhed og omtanke midt i en strejke, hvor alle knokler for at nå så meget som muligt. Der er ikke tid til at handle frugt, og hvis sygehusledelsen virkelig ville sætte pris på indsatsen, så burde den frugt leveres til afdelingerne - og måske i flere dage.

Vicedirektør Pia Bruun Madsen i Sygehus Syd forklarer, at frugtgavekortet er tiltænkt som et skulderklap til de ansatte.

- Vi har rigtig mange afdelinger, og det er naturligvis ikke meningen, at de ansatte skal gå ud og købe et æble hver. Vi har tiltro til, at afdelingerne organiserer det. Gavekortet er tænkt positivt som en vitamin-insprøjtning i stil med når der købes morgenmad til afdelingen.

Pia Bruun Madsen afviser, at sygehusledelsen forsøger at spise de 5.500 ansatte med et æble, og hun er ked af, hvis det opfattes anderledes end den gestus det skulle være.

- Det er en lavpraktisk måde at gøre det på, og vi bruger EAN-numre, når det ikke er afdelingen selv, der skal betale. Det er helt normalt - uanset om det er frugt eller noget andet. Og hvis nogen finder, at det er en besværlig gestus, så må jeg beklage det. Mere er der ikke i det, siger Pia Bruun Madsen til Sjællandske.