Sygeplejerske dømt for at stjæle penge doneret til børn

En tidligere oversygeplejerske ved Næstved Sygehus er mandag blevet dømt for at have tilegnet sig penge, som var doneret til børneafdelingen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 62-årig sygeplejerske er mandag blevet dømt for underslæb ved retten i Næstved. I retten kom det frem, at børneafdelingen på Næstved Sygehus, hvor hun arbejdede på tidspunktet for snyderiet, gik glip af 325.000 kroner på grund af oversygeplejerskes fusk. Underslæbet løb op i 325.000 kroner, har Retten i Næstved slået fast.

Straffen til den 62-årige kvinde er blevet fastsat til fængsel i 6 måneder. 1 måned skal afsones straks, men de øvrige 5 måneder er gjort betinget, oplyses det i retten. Derudover er hun goså dømt til at betale erstatning til sygehuset.

Systematisk snyd

Retten lagde blandt andet vægt på, at det var foregået systematisk og at det var sket som led i en betroet stilling.

-  Jeg er tilfreds med dommen, men det er en sørgelig sag. Pengene skulle være brugt på syge børn og glæde i hverdagen ved sygehusklovnen Karla, men er i stedet gået til privatforbrug. For de involverede parter har det været et længere forløb, som nu forhåbentlig kan blive afsluttet, siger anklagerfuldmægtig Louise Pitzner-Schmidt.

Stod på i 2 år

De mange penge stammede fra donationer fra virksomheder og privatpersoner, men de syge børn fik aldrig glæde af gaverne. Jævnligt hævede kvinden beløb til sig selv. Underslæbet stod på i 2 år fra midten af 2007, blev det fastslået i dommen.

Afgørelsen er faldet efter en 5 dage lang retssag.

Den 62-årige har erklæret sig uskyldig, er det tidligere kommet frem. Hun valgte at udbede sig betænkningstid i forhold til, om dommen skal ankes.

/ritzau/politiet