Sygehusplan koster liv

En 62-årig mand fra Røsnæs mistede livet i foråret, og vi kommer til at se flere dødsfald efter nedlæggelsen af akutmodtagelserne på 5 af regionens sygehuse. Det mener en overlæge fra Kalundborg Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Den 62-årige mand, der mistede livet efter at have været involveret i en trafikulykke, burde have overlevet. Det er Overlæge ved Kalundborg Sygehus, Lars Bitsch-Larsen, overbevist om.    

- Det var et unødvendigt dødsfald. Det var unødvendigt, fordi der rent faktisk var et sygehus i nærheden, der kunne have reddet manden, siger Lars Bitsch-Larsen.    

Den 62-årige mand fra Røsnæs blev ramt af en skraldebil, og fik en hovedpulsåre i låret revet over. I stedet for at køre manden til behandling i Kalundborg få kilometer borte, blev han i stedet transporteret i ambulance til Slagelse Sygehus godt 50 kilometer længere væk.  Ved ankomsten til sygehuset var manden død.

- På det tidspunkt var akutmodtagelsen på Kalundborg Sygehus allerede nedlagt. Derfor blev manden i stedet kørt til Slagelse. Men havde vi kunne behandle ham her i Kalundborg, er jeg ikke i tvivl om, at han havde overlevet, understreger Lars Bitsch-Larsen.

I Region Sjælland afviser man overlægens kritik. En af arkitekterne bag den nye sygehusplan, Formand for Sundhedsudvalget, Palle Andersen, siger i dag til TV2 ØST, at akutberedskabet er bedre end nogensinde.

- Vi har i dag et helt optimalt akutberedskab.

Hvordan vil du så forklare det her dødsfald?     

- Folk dør jo alligevel. Overlægen ved ikke hvad han snakker om. Vilkårene er, at man kører med akutberedskabet til det nærmeste, bedste sygehus, siger Palle Andersen.   

Den forklaring køber Lars Bitsch-Larsen ikke. Han frygter, at der vil komme flere unødvendige dødsfald i fremtiden.

- Det er det, der sker i centraliseringen. Man ofrer de mange for de få.   


Nyhedsoverblik