Sygehuspenge har lange udsigter

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen siger inden aftenens debatmøder i Køge og Slagelse, at Region Sjælland ikke skal regne med statslige penge til sygehusområdet før 2010.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland skal ikke regne med sikkerhed for yderligere statslige bidrag til sygehusbyggeri før en gang i løbet af 2010.

Det fortæller sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) forud for borgermøder i eftermiddag og i aften i Slagelse og Køge, hvor sundhedsministeren skal drøfte regeringens planer for de fremtidige sygehusinvesteringer med borgere, politikere og sundhedspersonale, skriver DAGBLADET Køge.

- Vores sigte er at fordele de resterende 10 milliarder kroner, der er afsat til sygehusbyggeri, i løbet af 2010, så der også kan tages hensyn til de nye regionsråd, der vælges til efteråret, siger sundhedsministeren.

Først når pengene er fordelt, vil regionen for alvor kunne gå i gang med at gennemføre de omlægninger, som en ny sygehusplan vil lægge op til.

Jakob Axel Nielsen påpeger godt nok, at det vil blive muligt for regionerne at få en førscreening allerede i løbet af 2009.

Der vil planlagte projekter blive vurderet, og hvis de lever op til regeringens krav til moderne sygehusstruktur, vil regeringens ekspertpanel anbefale at støtte det. Men førscreeningen giver ikke noget sikkert økonomisk grundlag, som der kan disponeres efter.

Det kommer først, når alle projekter i landet er vurderet, og pengene deles endeligt ud. Og det kan meget vel først blive næste sommer, vurderer formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S).

Ved den første fordeling af sygehus-milliarder tidligere i år fik Region Sjælland bare 1,35 milliard af de 15 milliarder, der blev fordelt.