Sygehuse overvejer pasning af strejkebørn

Kalundborg sygehus overvejer nødpasning af sygeplejerskeres børn under pædagogkonflikten

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De strejkende sygeplejersker rammes ekstra hårdt, når pædagogerne også konflikter fra på mandag. Sygeplejerskerne må nemlig ikke tage fri eller afspadsere for at passe deres egne børn, så længe de strejker.

Det har fået flere sygehuse til at tilbyde nødpasning af børnene på sygehusene og det er nu også noget man overvejer på Kalundborg sygehus, skriver Ritzau

 - Indtil videre klarere sygeplejerskerne det selv med blandt andet mødregrupper. Men hvis konflikten når hen på dag syv eller ti, vil vi overveje, om vi skal arrangere fælles pasning i kantinen, siger Gitte Kjærsgaard, oversygeplejerske på Kalundborg Sygehus

I Sygehus Syd i Nykøbing Falster har man indtil videre  lagt planerne på hylden, fordi ledelsen frygter, det vil være i konflikt med selve konflikten.

- Problemet er ikke lokalerne eller legetøjet, men vi ved simpelthen ikke, hvordan det griber ind i strejken, om det er strejkeramt arbejde, og om det er lovligt at passe børnene i sygehuslokaler. Derfor afventer vi i første omgang til på mandag for at se, hvordan vi skal gribe det an, siger Pia Bruun Madsen, vicedirektør i Sygehus Syd.