Sygehusdirektør beklager aflyste operationer: ”Det, der er foregået, er ikke godt nok”

En række patienter har fået aflyst deres operationer på Urologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital på grund af budgetoverskridelser. Nu beklager sygehusdirektøren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fordi Sjællands Universitetshospital har overskredet budgetbalancen, er de enkelte afdelinger blevet bedt om at skære ind til benet resten af året.

En af dem er Urologisk Afdeling, der skal spare 1,5 millioner kroner.

Og det er gået ud over patienter med eksempelvis nyresten.

Behandling for nyresten flyttet et halvt år

Poul Erik Nilsson skulle have været opereret for nyresten den 21. september, men få dage inden fik han et brev om, at den type behandling er aflyst resten af 2017.

I stedet fik han en ny tid. I marts 2018.

Sygehusdirektør Henrik Villadsen er ikke i tvivl om, at Urologisk Afdeling er gået for vidt, når de har aflyst 26 patienters operationer.

- Det, der er foregået, er ikke godt nok, siger han. 

Kan forstå patienterne

Henrik Villadsen kan godt forstå, at patienterne, og i dette tilfælde Poul Erik Nilsson, er utilfredse med at få aflyst deres operationer.

- Jeg kan godt forstå patientens kritik. Som patient sætter man sig selvfølgelig op til, når man får en tid til behandling, og det må være frygteligt frustrerende at få en behandling aflyst. Jeg ved også, at Urologiske Afdeling er rigtig kede af at måtte aflyse patienterne og også kede af den måde, det er håndteret på. Jeg vil gerne på hospitalets vegne beklage over for de berørte patienter, men jeg vil samtidig slå fast, at patienterne har fået en anden tid – enten senere hos os eller tidligere på et andet hospital, siger han.

Det sker ikke igen

Poul Erik Nilsson fik da også muligheden for en ny operation, men muligheden for at blive behandlet inden for 30 dage på et andet sygehus, blev han først oplyst om flere uger senere.

På daværende tidspunkt havde han allerede planlagt operationen på et privathospital.

Sygehusdirektøren erkender også, at det var for sent, patienterne blev informeret om, at de kunne bruge deres frie sygehusvalg.

- Heldigvis er der blevet rettet op på det. Men det ændrer jo ikke ved, at den pågældende patient ikke føler, at han har fået en tilstrækkelig god service hos os, og det skal jeg beklage, siger Henrik Villadsen.

Sygehusdirektøren understreger, at Urologisk Afdeling er en undtagelse, og at de har fået besked om, at de ikke må aflyse patienter på den måde.

- Jeg er tilfreds med, at afdelingen nu har ændret på sin procedure, så en lignende situation ikke kan forekomme, siger han.