Sygehus-rivegilde blandt socialdemokrater

Storvask hos socialdemokraterne overalt i Region Sjælland efter at Næstveds borgmester forleden smed en bombe ind i Sygehusdebatten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Samtlige socialdemokratiske borgmestre og gruppeformænd i regionens 17 kommuner har fået besked på at møde op til storvasken i regionshuset i Sorø tirsdag aften, oplyser DR Sjælland.

Socialdemokraterne i regionsrådet er rasende over at deres partifælle, Næstveds borgmester Henning Jensen, har fåët lavet en rapport, der nedlægger hovedparten af sygehusene i regionen, men peger på et supersygehus i nærheden af Næstved.

Nu vil socialdemokraternes spidskandidat til valget i november, Tommy Kamp have fastslået om det er hans eller Næstveds linje, der gælder:

- Vi KAN ikke operere med to planer. Godt nok siger Henning Jensen, at hans plan kun skal bruges hvis region Sjælland ikke kommer igennem med sin egen plan. Men den går ikke - regeringen og sundhedsstyrelsen vil udnytte hvis regionsrådet står splittet. Så der er kun og skal kun være een plan - og det er den socialdemokraterne i regionsrådet har stemt for, siger Tommy Kamp til DR Sjælland.

Han frygter at alle andre borgmestre vil komme med deres egne planer om et supersygehus lige i nærheden af deres egen kommune. Derfor vil han have afklaret, om der fortsat er opbakning til regionsrådets plan. Dermed lægger Tommy Kamp også op til at isolere Henning Jensen.

I forvejen har socialdemokraterne i regionsrådet og partitoppen smidt Lennard B. Nielsen fra Næstved id af partiet fordi han pludselig begyndte at kæmpe for Næstved sygehus og gik imod den sygehusplan han selv havde stemt for.