Sygehus minimerer ventetiden

På mammografiafdelingen på Ringsted Sygehus har de gjort, hvad andre sygehuse drømmer om: Forkortet ventetiden for undersøgelser fra 10 til en enkelt uge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Godt nyt for de kvinder, der skal undersøges for brystkræft.

I Ringsted er ventelisterne nemlig kommet ned på en tiendedel af, hvad de var efter forårets storstrejke, og det er sket på personalets opfordring.

- Hvis vi lavede ekstra til daglig og forlængede arbejdstiden til kl 17 og også kom ind nogle lørdage, så ville vi kunne få nedbragt den ventetid, siger ledende overlæge på radiologisk afdeling, Nikolaj Borg Mogensen, om personalets beslutning.

Metoden kan dog ifølge sygehusdirektør for Sygehus Syd, Svend Skov Jensen, ikke umiddelbart overføres til andre afdelinger, der kæmper med lange ventelister.

Grunden er dels det praktiske, dels det økonomiske.

Et er nemlig, at afdelingen i Ringsted normalt ikke arbejder nat eller weekender, og derfor har personalet haft bedre overskud til at tage en ekstra tørn.

Noget andet, der ifølge sygehusdirektøren spiller ind, er, at undersøgelser er væsentligt nemmere at spare penge på end for eksempel indoperering af proteser, som har en vis kostpris.

Altså kan flere undersøgelser som den slags, der foretages på mammografiafdelingen i Ringsted, bedre presses ind i et budget end for eksempel flere operationer med proteser kan.