Sygehus advarer kommende studenter - det her skal I droppe

Chefsygeplejersken på Slagelse Sygehus opfordrer studenterne til at passe rigtig godt på sig selv, når de springer ud i den kommende tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er en fantastisk tid, når blomsten af Danmarks ungdom i den kommende tid tager huer på i forskellige farver, kører rundt i vogne og deltager i langvarige studentergilder i de lyse sommernætter.

Men der er også en bagside af historien om de glade fester. Alt for mange studenter kommer nemlig til skade i deres brandert, og en mindeværdig oplevelse med en morgenfest i det dugbåde græs udendørs oplyst af solopgangen kan hurtigt blive forvandlet til en tur på hospitalet.

Det fortæller chefsygeplejerske Christian Jørgensen fra akutafdelingen på Slagelse Sygehus.

Christian Jørgensen er chefsygeplejerske på akutafdelingen på Slagelse Sygehus, hvor de især i sommermånederne ser mange unge, der har festet for hårdt. Arkivfoto.
Christian Jørgensen er chefsygeplejerske på akutafdelingen på Slagelse Sygehus, hvor de især i sommermånederne ser mange unge, der har festet for hårdt. Arkivfoto. Foto: Tina Mortensen TV2 ØST

- Når der er studenterfester, så er der tit virkelig travlt på akutafdelingerne. De kommer ind fulde, fordi de er faldet eller har vrikket om, skåret sig på glasskår eller været i slagsmål. Og så er der dem, som kommer mere eller mindre bevidstløse ind til os, fordi de har taget stoffer eller har drukket alt, alt for meget, siger han.

Pas på hinanden

Han opfordrer derfor de unge til at passe alvorligt på sig selv i den kommende tid.

- Vi vil gerne rejse en opmærksomhed om, at vi skal passe på hinanden, når vi fester. Både før under og efter festen, så vi ikke kommer ud i noget, som vi ikke bryder os om, siger han.

Læs også
Unge jubler over studenterkørsel: - De skal bare have lov til at feste
Læs også
Unge jubler over studenterkørsel: - De skal bare have lov til at feste

Han opfordrer alle til at drikke med omtanke og helt at holde sig fra stofferne.

- Vi ser rigtig mange, hvor det går galt. Og det er simpelthen så kedeligt for alle, når en studenterfest ender med en ambulancetur. Stofferne er det værste. Det kan være livstruende, siger han.

Læs også
Unge fik studenterhuen på - nu vælter klagerne ind over larmende fester 
Læs også
Unge fik studenterhuen på - nu vælter klagerne ind over larmende fester 

Christian Jørgensen fortæller samtidig, at sagerne optager rigtig meget tid på hospitalerne i eksamensmåneden.

- Det er tid, som går fra andre og som koster mange ressourcer. Det tager ofte tid at finde ud af, hvad der præcist er galt med dem, siger han.

Læs også
Studentervogn tabte kvinde med 60 kilometer i timen
Læs også
Studentervogn tabte kvinde med 60 kilometer i timen

Christian Jørgensen opfordrer også de unge studenter til at hjælpe hinanden hjem i seng.

- Vi har set en del sager, hvor folk ender med at sove meget sårbart i naturen - eller måske er faldet i en å på vejen hjem. Hvis alle hjælper hinanden, så står vi også stærkere, siger han.

De fleste studenter springer ud i slutningen af juni måned. 


Nyhedsoverblik