Syg efter vaccine

Natasja Brix Larsen fra Ringsted har været ind og ud af hospitaler siden hun fik den populære HPV-vaccine for et år siden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

14-årige Natasja Brix Larsen er røget ind og ud af hospitalerne siden hun modtog sin HPV-vaccine for over et år siden.

-Jeg har ondt i ryggen, mit hjerte banker, så det kan mærkes op ad halsen, siger hun.
 
Uhyre sjældent tilfælde

Natasja Brix Larsen har fået stillet den sjældne diagnose POTS – Postural Orthostatic Tacycardi Syndrom. Ud af alle HPV-vaccinerede er der fra 1. januar sidste år til 9. september blev der indberettet 4 POTS-diagnoser.

Det er læger på Frederiksberg Hospital, der gar stillet diagnosen efter en række undersøgelser. POTS er en sygdom, der medfører høj hjertefrevkens og besvimelser.

Men på trods af diagnosen føler Natasja Brix Larsen og hendes mor ikke, at de har fået en seriøs behandling på sygehusene i Region Sjælland. Hun bliver et par dage i mellem udskrevet og kommer igen, når sygdommen slår ud.

- Hver gang hun bliver udskrevet, får hun beskeden, at hun er syg i sjælen og at det nok er bedst, at hun opsøger psykiater. Og så må hun for i øvrigt lære at leve med sine smerter.

Kritik til Region Sjælland

Anja Brix Larsen og Natasja er utilfredse. Udsagn som ovenstående gør, at de nu retter en kritik mod sygehusene i Region Sjælland. Både på Næstved og Holbæk Sygehus, hvor Natasja Brix Larsen er nu, oplever de samme besked.

- Min kritik til lægesystemet er, at jeg ikke synes, man ikke tager det her problem seriøst, siger Anja Brix Larsen til TV2 ØST.

Vicedirektør Knut Borch-Johnsen fra Holbæk beklager at Natasja Brix Larsen og hendes mor har haft en dårlig oplevelse af behandlingen på sygehuset.

-Hvis der faktisk er noget galt, så opfordrer vi patienten til klage til de forskellige klageorganer, der findes. Hvis behandlingen ikke er tilfredsstillende, er det naturligvis aldrig godt nok, siger han.

 


Nyhedsoverblik