Sydsjælland opfylder 48-timer-regel

Sygehus Syd lever op til garantien om akut kræftbehandling. Patienterne får stillet deres diagnose inden for 48 timer, som de nu har krav på ifølge regeringens nye behandlingsgaranti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi skal - og vi kan! Sådan lyder meldingen fra to overlæger Sygehus Syd om regeringens nye behandlingsgaranti inden for hoved-, hals-, og lungekræft.

Både lungemedicinsk overlæge Asbjørn Høegholm og overlæge Søren Friis fra FBE Øre-, Næse- og Halskirurgi føler sig sikre på, at Sygehus Syd vil magte at leve op til kravene om hurtig diagnostisering af lungekræft og hovedhalskræft.

Siden 1. oktober må der højst gå 48 timer, fra en læge har fået mistanke om lunge- eller hoved/halskræft, til diagnosticeringen af patientens tilstand sættes i gang.

- Vi kan holde 48-timerskravet. Vi forventer også at have færdigudredt 85 procent af patienterne inden for 28 dage. Men der er stdig en del ikke fagligt begrundet forsinkelse på bronkostuen og i røntgen, så tiderne kan blive bedre endnu, siger overlæge Asbjørn Høegholm til SygehusNyt Syd.

FBE Øre-, næse-, og Halskirurgi sender patienterne videre til behandling på Rigshospitalet, når diagnosen er stillet.

Medio novenmber er også tarmkræft omfattet af samme krav om akut kræfbehandling.

På samme måde er det meningen, at sundhedsvæsnet, inden næste år er omme, skal handle akut hver eneste gang, der opstår mistanke om kræft hos en patient.