Svinetransport med alt for mange dyr

En lastbilchauffør er blevet sigtet for at køre med alt for mange svin. Transporten blev kontrolleret af politiet på Forsingevej i Kalundborg, mandag

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var politibetjente fra Midt- og Vestsjællands Politi, der undersøgte svinetransporten og en udregning viste, at lastbilen var læsset med 34 flere svin end der var plads til.

- Det er en simpel udregning på stedet, der fører frem til, at det lige præcis er 34 dyr for mange, forklarer politiassistent, Jan Lauritzen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Politiet regner overlæsningen ud efter en formel, hvor der bliver taget højde for hvor meget plads dyrerne har i transporten, hvor meget transporten vejer og hvor meget et "almindeligt" svin vejer. Og resultatet af den formel viser, at der var cirka 34 dyr for meget.

I andre sager om transport af svin, har det været nødvendigt at omlæsse dyrerne på stedet, men det blev ikke fundet nødvendigt i denne sag.

- Resultatet viste, teknisk set, at der var flere dyr end der egentlig var plads til, men da dyrerne havde det godt vurderede patruljen, at transporten kunne forsætte til slagteriet, fortæller Jan Lauritzen.