Svineri i Ringsted

Affaldet flyder i Ringsteds gader. Butiksejerne er trætte af, at der ikke bliver ryddet op. Saml selv op, siger borgmesteren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det ligger alt, alt for meget affald. Glasskår, aviser, cigaretskodder, pølsepapir. Mona Frost ejer butik Modehuset i Ringsted, og er medlem af handelsstandsforeningens bestyrelse. Hun er træt af, at der ligger affald rundt omkring i gaderne i byen.

- Det er især i weekenden, det er slemt. Der bliver slet ikke gjort rent. Men det ser heller ikke for kønt ud til hverdag, siger Mona Frost til TV2 Øst.

Butiksejerne bliver skældt ud af kunderne, fordi der ligger affald ude på gaden, og de borgere, TV2 Øst møder i dag, er da også sure over det stigende affaldsproblem.

- Det ser forfærdeligt ud. Vi synes ikke at det er pænt, men man kan jo ikke bare flytte fordi det flyder med affald, siger Jytte og Jens Larsen fra Ringsted.

- Jeg har faktisk tit talt med andre om, at det har taget til. Det er helt klart, at der ligger meget mere affald nu, siger Ena Larsen fra Gyrstinge.

Ifølge Handelsstandsforeningen er det blandt andet byens succes, der er skyld i affaldsproblemerne. Der er mange turister, der nu kommer til Ringsted på grund af det nye Outlet område. Dertil kommer de mange nye borgere i kommunen. - Det er klart, at når der pludselig er mange flere, der bruger byen, så kommer der også mere affald, siger Mona Frost.

Men borgmester Niels Ulrich Hermansen (Venstre) vil ikke bruge flere ressourcer på rengøring. - Vi bruger det samme, som vi har brugt i mange år, og alle ved, at pengene er få. Dem vi har, bruger vi hellere på de svage borgere, siger han. Derfor har han en opfordring til alle, der synes, at byen er blevet for snavset. - Saml et stykke papir op, hvis I ser det ligge og flagre et sted. Det kræver så lidt at samle noget op og putte det i affaldsspanden. Istedet for bare at brokke sig over svineriet. Det gør jeg selv, siger han i dag til TV2 Øst.  

I Handelsstandsforeningen har de nu taget kontakt til en virksomhed, der producerer affaldsspande og askebægre, der kan hænge på væggen. - Vi vil gerne have nogle flere - især askebægre - op, siger Mona Frost. Hvis vi kan få kommunen med på at tømme dem, så kunne det måske hjælpe, siger hun.