Svigerdatter blæser til kamp mod gammel ældremad

Maden, Guldborgborgsund Kommune leverer til de ældre er for ringe, mener Vibeke Nielsen. Hun vil nu selv sørge for mad til sin svigermor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vibeke Nielsen fik et chok, da hun for nyligt åbnede køleskabet hos sin svigermor i Nykøbing Falster.

Hun er nemlig rystet over færdigretterne fra den kommunale madordning. Flere af de vakuumpakkede måltider havde overskredet sidste salgsdato og ifølge Vibeke Nielsen er den slags mad bare ganske uanstændig at servere for de ældre.

 - Jeg synes slet ikke, vi kan tillade os og tilbyde det til vores ældre her i kommunen, siger Vibeke Nielsen. 

Hun fortæller også, at hendes svigermor har tabt sig, siden hun er begyndt at få mad fra den kommunale madordning og Bodil Nielsen selv er da heller ikke imponeret.

 - Det har mistet noget af smagen, når det er vakuumpakket, synes jeg. Det er for dårligt og det kunne man godt gøre bedre, fortæller hun.

Det meste af sit liv har 89-årige Bodil Nielsen selv stået for sin mad , men nu leveres både frokost og aftensmaden én gang om ugen fra madordningen i Guldborgsund Kommune. Færdigretter, som kan holde sig mellem 10 og 18 dage og hvor det ikke fremgår, hvornår maden rent faktisk er produceret. Og langtidsholdbare måltider er at stramme den, mener svigerdatteren. 

-  Jeg er meget bekymret og jeg føler ikke, hun får den næring, hun skal have, fortæller Vibeke Nielsen.

Hos Guldborgsund Kommune er man dog tilfreds med den kommunale madordning.

-   Den er faktisk bedre nu end var, da den blev lavet og kørt ud hver dag. Der blev den holdt varm før borgeren fik den og det ødelagde næringsværdierne, fortæller Mai-Britt Hagbarth, der er centerchef for Sundhed og Omsorg i Guldborgsund Kommune.

Hos Bodil Nielsen har man dog alligevel nu besluttet at droppe den kommunale madordning. I stedet vil familien fremover handle ind til frokost, som hjemmeplejen så skal smøre og aftensmaden skal komme fra den lokale slagter.