Suveræne Slagelse

Slagelse har været suveræne sæsonen igennem, og der var heller ingen vaklen, da DM-guldet kom i hus i andet hug mod Viborg.

Anja Andersen og hendes Slagelse-mandskab satte en tyk streg under holdets særklasse i denne sæson, da holdet torsdag aften i Viborg Stadionhal vandt DM-guldet efter en sæson uden et eneste nederlag i ligaen. Slagelse tog guldet i den anden finalekamp med en overbevisende sejr på 32-25 over de forsvarende mestrefra Viborg.

Slagelse-spillerne havde ikke ladet sig slå ud af en bilkø på vejen til Jylland og deraf en forsinket ankomst til kampen. Der var fuldt tryk og stor fokus på, at triumfen skulle hives hjem i anden kamp, så holdet kan koncentrere sig om finalerne i Champions League, der er sæsonens helt store mål.

Der var da også lige inden kampen ekstra skulderklap til Bojana Popovic, der blev kåret til årets spiller og holdkammeraterne Mette Melgaard og Cecilie Leganger, der gav hende selskab på årets hold. Tre nøglespillere, der også denne aften viste sig fra deres bedste side.

De kunne efter de 60 minutter velfortjent falde hinanden om halsen og iføre sig guldtrøjer foran en lille medrejsende fanskare. Bojana Popovic endte som kampen helt suveræne topscorer med 11 mål, mens Grit Jurack scorede ni for Viborg.

Heidi Astrup, der spillede karrierens sidste kamp blev noteret for fire mål. Viborg havde noget af revanchere fra lørdagens første finalekamp, hvor Slagelse sendte jyderne hjem med en øretæve på 30-19. Men der gik ikke lang tid, før Slagelse tog over i Viborgs egen ellers så trygge hule, der var tætpakket med grønklædte håndboldentusiaster, der gjorde alt for at heppe deres lokale helte frem ad banen.

Grit Jurack lagde forrygende ud for hjemmeholdet, og med fire hurtige mål sørgede for, at Viborg holdt ved til 5-5 efter 10 minutter. Men herefter misbrugte Viborg-spillerne flere gigantiske chancer. Afslutningerne var alt for lettet at læse for Slagelses superkeeper Cecilie Leganger. Slagelse var et skridt og et par mål foran, og kun takket være et par store redninger af Valerie Nicolas, der havde afløst Louise Bager Due i målet, kunne Viborg følge med.

Viborg fik endda hentet en Slagelse-føring på 10-6 til udligning 11-11.  Men som det så ofte er set, så tog Bojana Popovic sagen i egen hånd, da hendes hold var presset, og med fire scoringer i de sidste fem minutter før pausen, var hun med til at sikre vestsjællænderne en pauseføring på 16-12 og et solidt skridt mod guldet.

Slagelse fortsatte kursen i starten af anden halvleg. Viborgs spil var plaget af mange tekniske fejl, og Slagelse-skytterne satte sikkert bolden ind bag Bager Due. Det betød Slagelse-føring på seks mål 25-19 efter et kvarter. Men så satsede Viborg hele butikken og sendte Astrup ind i den gule trøje som ekstra markspiller i angrebet, og det gav et par scoringer. Selv målvogter Louise Bager Due spillede højt spil, da Leganger var kommet for langt ud af sit mål, og Bager Due med et præcist kast blev noteret for reduceringen til 21-25, som var det tætteste Viborg kom i slutfasen.

Slagelse gentog dermed triumfen fra 2003 og 2005 med klubben tredje DM-guld. I den kommende tid gælder det jagten på pokalen i Champions League, som ligeledes for tredje gang kan komme i favnen på Anja Andersen og hendes stjernemandskab.