Sure aktionærer vil afsætte bestyrelsen

Aktionærernes tab i Roskilde Bank skal opgøres i millioner. Nu vil sure aktionærer rotte sig sammen for at få afsat den nuværende bestyrelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En af Roskilde Banks mere end 30.000 aktionærer forsøger nu at samle de aktionærer, der er utrygge ved, at den nuværende bestyrelse skal stå i spidsen for afviklingen af banken.

Det er den tidligere direktør fra Roskilde Egnen, Ole Nielsen, hvis tab kan opgøres i millioner kroner, som vil arbejde for at få afsat bestyrelsen i Roskilde Bank.

- Det er en mission for, at det, der sker videre med Roskilde Bank kommer til at foregå på den bedst mulige måde. Og for alle aktionærer handler det selvfølgelig om at minimere tabene, og det har den siddende bestyrelse ikke kompetencen til at gøre. Jeg mener, at de har misrøgtet Roskilde Bank, siger Ole Nielsen til Ritzau.

Han understreger, at det for ham ikke handler om at sidde og græde over, at han har sat nogle millioner til eller lave en juridisk skueproces over for den gamle direktion og den nuværende bestyrelse.

Ole Nielsen anerkender, at det kan være en besværlig proces med at afsætte bestyrelsen, og at det kan blive svært at nå inden Roskilde Bank bliver solgt.

- Derfor håber jeg også, at et massivt pres fra aktionærerne kan få den nuværende bestyrelse til at kaste håndklædet i ringen hurtigst muligt, siger Ole Nielsen, som nu forestiller sig, at der i løbet af det kommende døgn kommer en masse mails med sympati tilkendegivelser.

- Og så vil jeg tage den derfra. Jeg forventer helt sikkert, at der bliver stor opbakning, siger Ole Nielsen.

/ritzau/