¨

SuperBrugsen-sag koster Vordingborg kommune dyrt

Foto: TV ØST

Toppen skal kappes af en SuperBrugsen lagerbygning i Lendemarke på Møn - og kommunen skal betale størstedelen af regningen. En forkert givet tilladelse bliver dyr for borgerne.

To en halv meter. Så meget skal der kappes af den omdiskuterede lagerbygning i Lendemarke. Kommunen har indgået et kompromis med SuperBrugsen, der betyder at kommunen skal betale 60 procent af udgifterne til at fjerne toppen på den for høje lagerbygning.

Kommunen gav i sin tid SuperBrugsen lov til at opføre bygningen, selv om den var i strid med lokalplanen. Denne fejl kommer nu til at koste borgerne i Vordingborg mere end en million kroner.

- Ligegyldigt hvad vi gør, synes folk, at det er en forkert beslutning. Der var tale om et tocifret millionbeløb i erstatningskrav, så vi har fundet et kompromis, som var æstetisk og økonomisk acceptabelt, siger borgmester i Vordingborg Kommune, Henrik Holmer (Soc.).

Lagerhallen vil efter ombygningen stadig være en meter for høj i forhold til lokalplanen. Så nu skal der laves og godkendes en ny lokalplan for området.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App