SuperBrugsen-sag koster Vordingborg kommune dyrt

Toppen skal kappes af en SuperBrugsen lagerbygning i Lendemarke på Møn - og kommunen skal betale størstedelen af regningen. En forkert givet tilladelse bliver dyr for borgerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To en halv meter. Så meget skal der kappes af den omdiskuterede lagerbygning i Lendemarke. Kommunen har indgået et kompromis med SuperBrugsen, der betyder at kommunen skal betale 60 procent af udgifterne til at fjerne toppen på den for høje lagerbygning.

Kommunen gav i sin tid SuperBrugsen lov til at opføre bygningen, selv om den var i strid med lokalplanen. Denne fejl kommer nu til at koste borgerne i Vordingborg mere end en million kroner.

- Ligegyldigt hvad vi gør, synes folk, at det er en forkert beslutning. Der var tale om et tocifret millionbeløb i erstatningskrav, så vi har fundet et kompromis, som var æstetisk og økonomisk acceptabelt, siger borgmester i Vordingborg Kommune, Henrik Holmer (Soc.).

Lagerhallen vil efter ombygningen stadig være en meter for høj i forhold til lokalplanen. Så nu skal der laves og godkendes en ny lokalplan for området.