Sundhedsstyrelsen regner med flere coronasmittede danskere

Den første dansker er bekræftet smittet med coronavirus. Myndighederne forventer flere tilfælde den næste tid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter at den første dansker er blevet smittet med coronavirus, må der forventes at komme flere tilfælde i den næste tid.

Det vurderer Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Vurderingen kommer, efter at en dansker natten til torsdag er blevet konstateret smittet med virusset. Personen er den første dansker til at blive testet positiv for coronavirus, som også går under navnet Covid-19.

- Efter udviklingen i Italien over weekenden, havde vi forventet snart at se tilfælde af Covid-19 i Danmark, så vi er ikke overraskede, og vi må forvente at se flere tilfælde i de kommende dage og uger, skriver Sundhedsstyrelsen.

 
 

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan man læse mere om og få svar på de mest almindelige spørgsmål om coronavirussen. 

Stadig lav risiko i Danmark

Tilfældet med den smittede ændrer ikke på den aktuelle risikovurdering, som Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen udsendte tidligere i denne uge.

I den vurderes der at være en lav risiko for, at der vil komme udbredt smitte i Danmark, og lav risiko for at det danske sundhedsvæsen bliver udfordret.

Har været på skiferie

Den smittede dansker er Jakob Tage Ramlyng, der arbejder på TV 2. Han kom mandag i denne uge hjem fra skiferie i det nordlige Italien, hvor der på det seneste har været konstateret flere tilfælde af coronavirus.

Ambulance coronaberedskab
Læs også
Første dansker er smittet med coronavirus
Ambulance coronaberedskab
Læs også
Første dansker er smittet med coronavirus

Efter at Jakob Tage Ramlyng kom tilbage til Danmark, har han på skift haft blandt andet hoste og feber. Det er nogle af symptomerne på virusset.

Natten til torsdag blev han sammen med sin kone og søn testet for smitte. Mens Jakob Tage Ramlyngs test viste sig at være positiv, så var konens og sønnens test negative.

Hjemmeisolation

- Sygehuset har aftalt, at familien fortsætter med at være i hjemmeisolation, da de er velbefindende og ikke har behov for sygehusbehandling.

Artiklen fortsætter under grafikken. 

Grafik: Nick Abildgaard.

- Sygehuset vil være i daglig kontakt med familien, og hvis de får behov for undersøgelse eller behandling på sygehus, kan de straks blive indlagt, skriver Sundhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.

Styrelsen for Patientsikkerhed har været i kontakt med familien og aftalt, at de er i hjemmekarantæne med daglig tæt kontrol.

Styrelsen for Patientsikkerhed er samtidig gået i gang med at opspore personer, der kan have været i tæt kontakt med patienten.