¨

Sundhedsplatformen: Dødsfald skal undersøges efter medicinfejl

Foto: TV ØST

Flere dødsfald i Region Sjælland skal undersøges, efter man har opdaget en medicineringsfejl i Sundhedsplatformen.

Var en fejl i it-systemet Sundhedsplatformen årsag til dødsfald i Region Sjælland og i Region Hovedstaden?

Det skal nu undersøges, efter man fandt ud af, at fejlen kan være årsag til 446 fejldoseringer af medicin. Det skriver DR P4 København.

Medicineringsfejlen betød, at it-systemet ikke tog højde for styrkeforskel i tabletterne, der blev doseret. På den måde kan patienter risikere at have fået stærkere dosis end det var meningen.

I Region Sjælland er det ifølge DR P4 København seks dødsfald, der skal undersøges. 

- Vi skal sikre, at der ikke er sammenhæng mellem dødsfaldet og ændrede medicinordinationer, siger sundhedsfaglig chef i Region Sjælland, Preben Cramon, til til DR P4 København.

Der kan opstå fejl

Den sundhedsfaglige chef er samtidig leder af det team, som undersøger fejldoseringerne. Onsdag, da det kom frem, at 446 fejldoseringer skal undersøges, svarede han overfor TV ØST på, om man i Region Sjælland er tryg ved it-systemets øvrige funktioner. 

Hvor trygge er I ved, at der så ikke kan være andre ting, der er slået til i Sundhedsplatformen?

- På de andre ordinationer har vi ikke rigtig noget. Det er som sagt lavet på grund af den her funktion, der har været slået til. Og vi har gennemgået, om der – både i forhold til indlagte og udskrevne patienter – er påvirkning der. Og vi mener at være igennem det hele, siger han og fortsætter:

- Men selvfølgelig kan vi ikke give nogen garantier. Der kan opstå fejl, lyder det fra Preben Cramon.

I Region Hovedstaden er det ifølge DR P4 København 28 dødsfald, der skal undersøges i forhold til, om de er forårsaget af medicineringsfejlen i Sundhedsplatformen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App