Sundhedspersonale til Afghanistan

Forsvaret sender 100 sundhedsansatte til Camp Bastion i Afghanistan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danilog i Vordingborg sender 100 ansatte til det britiske felthospital i Camp Bastion i Afghanistan. De skal afløse de britisk læger, sygeplejersker og sygepasser, der arbejder dernede, i tre måneder, skriver Sjællandske onsdag.

Det er første gang, at Danmark sender medarbejdere med en sundhedsfaglig baggrund til krigsområder i én stor enhed. Flere enkeltpersoner og teams har været af sted før, men det er unikt at sende danskere ned til at afløse britisk personale på felthospitalet i den sydlige Helmand-provins.

Udsendelsen sker i tre måneder fra juli til oktober i 2009.

"Det er en meget stor tillidserklæring at få, og det er en markering af vores gode samarbejde med briterne", siger oberstløjtnant Peer Sander Rouff, der er chef for den bataljon i et Danske Internationale Logistik Center, der sender de ca. 100 militæransatte til Afghanistan.

De læger, sygeplejersker og sygepassere, der skal udsendes, skal i det næste års tid uddannes både i Danmark og England, så de kender til det britiske hospitalsudstyr og den britiske lægelige og medicinske standard.

"Englænderne har et simulationshospital i Leeds, og den standard hospitalerne har i Afghanistan, lever op til civilstandarden i Danmark og England. Vi skal derover for at øve på deres udstyr, og selvfølgelig skal de se, om vores standarder er de samme", siger Peer Sander Rouff til Sjællandske.