¨

Sundhedspersonale til Afghanistan

Foto: TV ØST

Forsvaret sender 100 sundhedsansatte til Camp Bastion i Afghanistan.

Danilog i Vordingborg sender 100 ansatte til det britiske felthospital i Camp Bastion i Afghanistan. De skal afløse de britisk læger, sygeplejersker og sygepasser, der arbejder dernede, i tre måneder, skriver Sjællandske onsdag.

Det er første gang, at Danmark sender medarbejdere med en sundhedsfaglig baggrund til krigsområder i én stor enhed. Flere enkeltpersoner og teams har været af sted før, men det er unikt at sende danskere ned til at afløse britisk personale på felthospitalet i den sydlige Helmand-provins.

Udsendelsen sker i tre måneder fra juli til oktober i 2009.

"Det er en meget stor tillidserklæring at få, og det er en markering af vores gode samarbejde med briterne", siger oberstløjtnant Peer Sander Rouff, der er chef for den bataljon i et Danske Internationale Logistik Center, der sender de ca. 100 militæransatte til Afghanistan.

De læger, sygeplejersker og sygepassere, der skal udsendes, skal i det næste års tid uddannes både i Danmark og England, så de kender til det britiske hospitalsudstyr og den britiske lægelige og medicinske standard.

"Englænderne har et simulationshospital i Leeds, og den standard hospitalerne har i Afghanistan, lever op til civilstandarden i Danmark og England. Vi skal derover for at øve på deres udstyr, og selvfølgelig skal de se, om vores standarder er de samme", siger Peer Sander Rouff til Sjællandske.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App