Sundhedspersonale fik ikke samlet nok underskrifter ind i kampen mod Sundhedsplatformen

Et borgerforslag, der skulle gøre op med Sundhedsplatformen i Region Sjælland og Region Hovedstaden, vil ikke blive behandlet i Folketinget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I juni 2018 oprettede psykolog Flemming Bang Rasmussen og en række andre medstillere et borgerforslag, der skulle få folketingspolitikerne til at tage stilling til it-systemerne i det danske sundhedssystem.

Mandag den 7. januar 2019 er sidste dag, man kan støtte forslaget, og der er indtil nu indsamlet 12.723 underskrifter.

- Vi er ikke helt i mål. Det kan vi roligt sige, siger Flemming Bang Rasmussen, der dog er glad for, at så mange alligevel har bakket op om forslaget.  

- Vi er jo langt over det almindelige antal underskrifter, som folk plejer at få. Så på den vis kan vi sige, at det er en succes, siger han.

quote Det var mest et spørgsmål om at gøre opmærksom på, at der er et kæmpestort problem

Flemming Bang Rasmussen, psykolog

En optælling af samtlige borgerforslag stillet efter den 26. januar 2018 og frem til i dag viser, at fire ud af i alt 278 forslag har fået over 50.000 stemmer. Mens 10 har fået flere end 10.000 stemmer, lige som Flemming Bang Rasmussens forslag.

Det fungere ad Pommern til

Psykolog Flemming Bang Rasmussen oprettede, sammen med en række andre personer fra sundhedsområdet, borgerforslaget i juni 2018.

Da TV ØST talte med ham dengang, sagde han:

- Vi ønsker, at der bliver indført én national elektronisk patientjournal. Det giver en masse fordele i forhold til i dag, hvor vi har problemer med at opsamle data til vores kliniske database. Det fungerer ad Pommern til.

09279b20-d184-4644-aa54-2d742155b3d8.jpg
Læs også
Sundhedspersonale indsamler underskrifter for at skrotte omdiskuteret it-system
09279b20-d184-4644-aa54-2d742155b3d8.jpg
Læs også
Sundhedspersonale indsamler underskrifter for at skrotte omdiskuteret it-system

Flemming Bang Rasmussen, der er ansat Region Sjælland og selv arbejder med Sundhedsplatformen, påpeger, at regionernes nuværende forskellige elektroniske patientjournaler skaber problemer for sundhedspersonalet, når der skal sendes oplysninger mellem regionerne.

- Fra Region Sjælland sender vi en hel del patienter til Fyn, hvor der er nogle helt andre elektroniske patientjournaler, og det giver en hel masse bøvl, siger han.

Et kæmpe stort problem

Selvom forslaget ikke kom over 50.000 underskrifter, og dermed ikke vil blive behandlet i Folketinget, er Flemming Bang Rasmussen glad for at have stået bag borgerforslaget. Han tror bestemt, at det har gjort en forskel at stifte underskriftsindsamlingen, også selvom der ikke var nok, som bakkede op om forslaget til, at det vil blive behandlet i Folketinget.

- Det var mest et spørgsmål om at gøre opmærksom på, at der er et kæmpestort problem, som gør det rigtig, rigtig svært at drive sundhedsvæsen på hele Sjælland i de to regioner, der ligger der, siger han og fortsætter:

- Almindeligt velorienterede danskere og i allerhøjeste grad politikere er godt klar over, at der er et kæmpestort problem her. At vi vedvarende har et problem, det, tror jeg, vi har fået blæst ud over det hele, det er selvfølgelig ikke kun borgerforslagets skyld, men det, tænker vi, har været medvirkende til det.

09279b20-d184-4644-aa54-2d742155b3d8.jpg
Læs også
Personale vil skrotte omdiskuteret it-system - ministersvar giver dem vind i sejlene
09279b20-d184-4644-aa54-2d742155b3d8.jpg
Læs også
Personale vil skrotte omdiskuteret it-system - ministersvar giver dem vind i sejlene

Flemming Rasmussen og de andre forslagsstillere vil følge det kommende folketingsvalg tæt, fordi han tror, at it i sundhedssektoren kan blive et emne under valgkampen.

- Det, der sker med Sundhedsplatformen, er, at mennesket bliver skubbet til side, og det bliver it og systemer, der kommer til at stå i centrum. Så det vil vi fremføre i den valgkamp, der kommer til forår og sommer, så der er rigtig meget at gå i gang med.


Nyhedsoverblik