¨

Succes med tog og bus

Foto: TV ØST

Passagererne vil gerne bruge det offentlige. Hvis det virker og er effektivt. Det viser nye tal fra Region Sjælland.

Passagererne strømmer ind i Region Sjællands busser og tog i det såkaldte R-net. Antallet af passagerer i regionaltogene er steget med 8 procent. I busserne er fremgangen helt oppe på 21 procent, set i forhold til sidste år.

For to år siden besluttede Region Sjælland at indføre halvtimes drift på tre togstrækninger og ti buslinier. Systemet er endnu ikke fuldt indfaset. Men erfaringer fra de toglinier og busruter som har fungeret mere end et år er altså positive.

Det var derfor en glad formand for Udviklingsudvalget i Region Sjælland, som i dag inviterede landspolitikerer ud på en prøvetur i Odsherredbanen.

- Der er jo nogle, der arbejder for, at trafikbetjeningen skal tages væk fra regionerne. Vi vil gerne med resultaterne her vise landspolitikerne, at vi godt kan.

Og politikerne fra Christiansborg var imponerede.

- Det her viser jo, at det offentlige duer, hvis det kører hyppigt og til tiden, siger Magnus Heunicke, trafikordfører for Socialdemokratiet.

Det eneste passagererne i dag klagede over var, at busserne ikke venter på tog der er få minutter forsinkede. Men også her er en løsning på vej.

I løbet af i år vil der blive indført et system, så busserne får oplyst, hvor lang tid toget er forsinket. Via skærme i toget kan buschaufføren så meddele pasagererne om bussen venter eller ej.

02:15 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App