¨

Succes med nul stoffer i arresten

En stor del af de indsatte i arresterne i Køge, Ringsted ogm Roskilde bliver motiverede til at kvitte stofferne, mens de befinder sig i arresthusene og venter på deres dom.

Et forsøg, der har kørt i lidt over et år, har givet nogle imponerende resultater med de indsatte stofmisbrugere, hvor over halvdelen af deltagerne efterfølgende er gået i behandling for deres misbrug, skriver DAGBLADET Køge, lørdag.

Forsøget består primært af indsatsen af de to tidligere indsatte og stofmisbrugere, Lars Jørgensen og Nicolai Solholt, der holder gruppemøder og taler med de indsatte om deres misbrug.

 - Bare det at få dem til at indse, at de har et misbrug, er et stort skridt, og så går vi ind og forsøger at få dem til at gå i behandling, når de kommer ud af arresten. Det kan både være i fængslerne, hvis det er der, mde kommer hen, og i døgnbehandling uden for fængslet, hvis de bliver løsladt, siger Lars Jørgensen.

En af de misbrugere, der har været med i Lars og Nicolais samtalegruppe, er 39-årige Sune Griese. Før han startede i gruppen, var han daglig hashryger i 24 år, men nu er han clean, og det agter han at blive ved med at være, selv når han kommer ud af fængslet.- Før tænkte jeg, at jeg skulle have en joint ved først kommende lejlighed, men Lars og Nicolai har fået mig til at indse, at det nok er en god ide at få et andet syn på livet, siger han.

De to behandlere taler med de indsatte og forsøger at finde frem til det, der i mvirkeligheden er misbrugernes problem.

 - Mange af misbrugerne tror, det er stofferne, der er problemet, men i virkeligheden er det nogle følelser, de har inde i sig selv, der får dem til at tage stoffer, siger Lars Jørgensen.

Foruden hjælpen til de indsatte stofmisbrugere har projektet haft en fremragende virkning på dagligdagen i arresthusene, fortæller arrestforvarer i Køge, Hans Erik Kronborg.

 - Der er kommet en bedre tone i arresten. Lars og Nicolai tager ofte konflikterne i opløbet. De snakker med de indsatte, der er med i projektet og får at vide, hvad der foregår på gangene, og alt foregår selvfølgelig med stor respekt for deres tavshedspligt, siger han.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App