Styrelse indleder tilsynssag mod Køge Sygehus

Styrelsen for Patientsikkerhed har indledt en tilsynssag mod Køge Sygehus efter sag om overmedicinering. Det fortæller sundhedsministeren.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sygeplejerskerne på intensivafdelingen på Køge Sygehus har så travlt, at de flere gange har givet patienter ekstra sovemedicin, så de forholdt sig i ro, mens sygeplejerskerne ordnede andre opgaver.

Det viste en rapport fra Arbejdstilsynet i august. 

Og nu indleder Styrelsen for Patientsikkerhed en tilsynssag mod sygehuset på baggrund af den viden, fortæller sundhedsminister Sophie Løhde (V) til TV ØST.

- Unødig medicinering af patienterne og dermed overmedicinering er helt uacceptabelt. Derfor er jeg tilfreds med, at Styrelsen for Patientsikkerhed i dag har besluttet at indlede en tilsynssag mod Køge Sygehus, siger ministeren.

Flere sager i Region Sjælland

Baggrunden for tilsynssagen er ifølge Sophie Løhde, at styrelsen ikke er tilfreds med de oplysninger, som Køge Sygehus har viderebragt i sagen. Sundhedsministeren vil nu afvente de oplysninger, der kommer frem i forlængelse af tilsynssagen.

Sagen på Køge Sygehus kommer midt i en række af dårlige sager for Region Sjælland. Foruden overmedicineringen på Køge Sygehus, har sygehuset i Nykøbing Falster haft en del utilsigtede hændelser, og senest er det kommet frem, at der er dårligt arbejdsmiljø og presset personale på Psykiatrisygehus Slagelse.

- Region Sjælland har som alle andre regioner et stort ansvar for at sikre, at der er et ordentligt arbejdsmiljø og en ordentlig ramme for personalet for deres sygehuse, så vi kan sikre, at patientsikkerheden er i højsæde, siger ministeren om sagerne i regionen.

Sophie Løhde deltager netop nu i et åbent samråd, der blandt andet handler om sagen fra Køge Sygehus.