Styrede hashhandel fra fængsel

Ved hjælp af en mobiltelefon og en internetforbindelse styrede en 28-årig mand sin hashhandel fra en celle i statsfængslet i Jyderup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Én mands anholdelse kan hurtigt blive en anden mands ulykke. Det må en 28-årig dansker med bopælsadresse i Sverige sande, efter at en hashsmugler i oktober sidste år blev stoppet ved færgen i Rødbyhavn, da han forsøgte at smugle 48 kilo hash ind i landet.

Under efterforskningen af sagen fra Rødbyhavn stødte politiet nemlig på den 28-årige, som viste sig at være sagens bagmand. Og til politiets overraskelse befandt den 28-årige sig allerede bag tremmer i statsfængslet i Jyderup - dømt for narkosmugling, skriver folketidende.dk.

Herfra styrede han hashhandlen uden for murene via en indsmuglet mobiltelefon og en internet-forbindelse.

- Vi ved ikke præcis, hvem han har solgt stofferne til, men han har blandt andet samarbejdet med nogle mennesker i København, siger Bent Ludvigsen, der er leder af politiets afdeling for organiseret kriminalitet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til folketidende.dk.

Den aktive 28-årige bagmand er nu ved Retten i Nykøbing blevet idømt yderligere to og et halvt års fængsel. Og denne gang skal han nok belave sig på at afsone uden mobiltelefon.