¨

Studerende svigtes

Fem elever på social- og sundhedsskolen i Ringsted risikerer nu at blive smidt ud af skolen. Det gamle Vestsjællands Amt gav ellers grønt lys til uddannelsen som pædagogmedhjælper - men nu siger Region Sjælland nej

Seksten studerende  på Social- og sundhedsskolen i Vestsjælland, er godt i gang med deres PGU-drømmeuddannelse, der er nødvendig for at blive pædagogmedhjælpere.

Men for fem af de studerende slutter drømmen måske før den rigtig er begyndt. De risikerer nemlig at blive smidt ud af social og sundhedsskolen om fjorten dage.

Da de fem studerende begyndte på uddannelsen for en måneds tid siden, havde de en aftale om en såkaldte elevkontrakt med det gamle Vestsjællands amt, der dermed skulle betale for uddannelsen.
Men den nye Region Sjælland afviser, at der eksisterer sådan en aftale, derfor er hverken praktik plads eller betaling for studiet på plads.

-Det er forfærdeligt. Vi har papirer på, at vi er optaget på uddannelsen, men skolens leder har nu meddelt, at hvis der ikke inden 14 dage kommer afklaring på, hvem der betaler for uddannelsen, så må de fem studerende forlade uddannelsen, siger en af de uheldige studerende Mikkel Jensen.

Næstformanden for regionsrådet i Region Sjælland er nu gået ind i sagen.

- Jeg frygter at de fem studerende er faldet ned mellem to stole, i forbindelse med lukningen af Vestsjællands amt. Jeg har derfor bedt administrationen i Region Sjælland om at rede trådene ud til på torsdag, siger socialdemokraten Bent Normann Olsen i dag til TV2ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App