Strid om skovhus

Spejderne i Holbæk er sure. De har i over 75 år haft brugsretten til en hytte i Sophienholmskovene, men nu er hytten pludselig lavet om til jagthytte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er så vigtigt at børnene kan komme ud i naturen og prøve sine færdigheder af, og det kunne de her, endda uden gulvvarme, og opvaskemaskine. Lone Back, formand for bestyrelsen af Kong Skjold Gruppe i Holbæk, er harm.

Siden før 2. verdenskrig har de blå spejdere i Holbæk haft brugsretten til hytten Valhal i Sophienholmskovene, men det er slut nu. I 2003 solgte godsets ejere nemlig jorden omkring godset, og pludselig blev nøglen til  hytten skiftet ud af den nye skovforvalter.

- Vi har ikke nogen lejekontrakt, men vi har altid haft lov til at bruge hytten. Vi har betalt forsikring og vi har restaureret den og mener at det er vores, siger Lone Back til TV2 Øst.

Skovforvalter Bo Jung har ikke lyst til at lade sig interviewe til tv i dag. Han har dog ifølge Lone Back sagt, at han ikke vidste, hvem der ejede hytten, og da han kunne se, at den ikke var blevet brugt i et stykke tid, skiftede han låsen og gav nøglen til dem, der lejer jagten i skoven.

- Det er rigtigt, at vi ikke havde brugt hytten i et stykke tid, men derfor er det da stadig vores hytte, siger Lone Back i dag.

Spejderne er blevet tilbudt en plads til en hytte i Tølløseskoven istedet, og tilbud rafter til at bygge hytten. Men det er i følge Lone Back ikke nogen løsning. - Vi er en lille forening med 44 børn, der betaler kontingent. Vi har simpelthen  ikke råd til at sige ja til det tilbud. Vi skal have fundament og tag og inventar og nogen til at bygge den ny hytte. Det går altså ikke, siger hun.

Spejderne har nu via advokat sendt en stævning til de nye ejere af skoven, Den Suhrske Stiftelse. De kræver hytten tilbage og en anerkendelse af, at hytten er deres, eller en klækkelig erstatning. Den Suhrske Stiftelse har svarfrist til d. 17 januar.