Strejkende plejepersonale kræver mere i løn

Plejepersonale i en række kommuner nedlægger fortsat arbejdet - og strejkerne breder sig

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Både hjemmehjælperne og plejepersonalet på plejehjemmene i Sorø Kommune har mandag morgen nedlagt arbejdet. Det samme gjorde FOA-medlemmerne i hjemmeplejen i Ringsted og på Knud Lavard Centret, Solbakken og i træningscenteret i Ringsted Kommune, mens de ansatte på Plejecenter Ortved har valgt at arbejde.

De strejkende kræver ganske enkelt mere i løn, og sektorchef hos FOA Midtsjælland, Inger-Marie Nielsen, siger til Dagbladet, at kravet fra de strejkende i Sorø er på 3000 kroner mere i løn om måneden.

Meldingen om arbejdsnedlæggelsen kommer på et tidspunkt, da Sorø Kommune for længst er gået i dialog med social- og sundhedsmedarbejdernes fagforening, FOA, og det undrer Lars Hansen, der er direktør for Sundhed i Sorø .

- På et møde i maj gjorde vi det helt klart, at der skal mere i lønposen til alle social- og sundhedsmedarbejderne i år og til næste år, og at kommunen er indstillet på at lave en to-årig aftale med FOA med et generelt lønløft, siger han til Dagbladet

Derfor forstår han slet ikke den måde, som man nu har valgt at gribe situationen an på.

En overenskomststridig arbejdsnedlæggelse giver en tilspidset situation, og det er der ingen, der får noget ud af, understreger Lars Hansen.

I Nakskov har hjemmehjælperne nedlagt arbejdet siden i fredags og i Næstved har personalet kl. 13 indledt et møde, og der er også her optræk til strejke.