Strejkende Falck-folk aktionerer mod kolleger

Strejken spidsede i dag til, da Falck-reddere aktionerede ved Næstved Sygehus. De var utilfredse med at Falck lader andre overtage det arbejde, som de selv strejker fra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En Falck-ansat vender næsen hjemmad.

- Jeg kører hjem til stationen i Vordingborg. Jeg må jo ikke arbejde, forklarer Hanne Jørgensen, der er ansat hos Falck.

Selv om Hanne Jørgensen og flere kolleger også er ansat af Falck, så er de ikke på den samme overenskomst som deres strejkende kolleger. Til daglig laver de ellers meget af det samme arbejde og de nåede de at køre flere sygetransporter i dag før deres strejkende kolleger stoppede dem.

- Vi stopper dem, og beder dem om at køre hjem i garagen, fortæller Bent Guldmann Pedersen, der er talsmand for en gruppe Falck-reddere i Næstved.

Falck holder nemlig fortsat deres vagtcentraler åbne. Til de opgaver, der ikke er akutte, forsøger Falck at finde andre løsninger, blandt andet ved at få de såkaldte TR-ansatte til at køre nogen af sygetransporterne. Men de strejkende Falck-medarbejdere er utilfredse med, at ledelsen lader andre kolleger gøre deres arbejde.- De viser jo deres holdning til os, at de alligevel lader nogen køre, selv om det er konfliktramt arbejde, siger Bent Guldmann Pedersen.

Hos Falcks ledelse forstår man ikke kritikken.

- De er jo ansat hos os, og er på en anden overenskomst, så de har bare gjort deres arbejde, siger kommunikationsdirektør Louis Honoré.

Alligevel valgte Falck i dag at lade de TR-ansatte vende næsen hjemad.

- Vi synes ikke, at vi ville udsætte de 15 medarbejdere, som det drejer sig om, for det. Så vi bad dem om at køre hjem, siger Louis Honoré.