Strejke uden effekt

Alle sygeplejersker skal strejke, hvis overenskomsterne ikke kommer i hus. Alligevel vil der være mange afdelinger på sygehusene hvor strejken slet ikke kan mærkes - i forvejen er der nemlig alt for få sygeplejersker på job på afdelingerne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Samtlige 6000 sygeplejersker i Region Sjællander er taget ud til at strejke, hvis ikke de får den 15 procent lønstigning de kæmper for. Men strejken får langt fra effekt på alle sygehusafdelinger.

Hver femte syehusafdeling og hver tredje psykiatriske afdeling mangler nemlig så mange sygeplejersekr, at der ikke kan strejkes i afdelingerne uden det berører det nødberedskab som Dansk Sygeplejeråd har garanteret arbejdsgiverne.

-Det er frustrendede, men samtidig synes jeg også det viser, hvor vigtigt det, at vi får et højere lønløft nu, så vi kan få rekrutteret flere sygeplejersker, siger tillidsrepræsentant Helle Hansen, Region Sjælland.

Forligsmanden har grebet ind i sygeplejerskernes overenskomst forhandling, så strejken tildligst kan sættes i værk den 19. april.

Dansk Sygeplejeråd kræver en lønstigning på 15 procent over tre år.