Strejke stopper slagterier

Svineslagterier over hele landet lammet, fordi de statsansatte tilsynskontrollører har nedlagt arbejdet. Blandt andet Danish Crown i Ringsted er ramt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En strejke blandt de statsansatte tilsynsteknikere lammede torsdag en lang række svineslagterier, og Danish Crown arbejdede på højtryk for at skabe ledig ny staldplads til de grise, som var sendt til slagtning fra de respektive landmænd.

Når svinene først har forladt deres stalde, må de ikke komme tilbage hertil, inden de sendes til slagtning på ny.

Kommunikationsdirektør Anne Willemoes fra Danish Crown oplyser, at slagtningerne er mere eller mindre lammet på afdelingerne i Sæby, Horsens, Holstebro og Ringsted. Her møder tilsynsteknikerne, der er ansat af Fødevarestyrelsen, først til et nyt fagligt møde igen fredag morgen.

I Ringsted måtte de tidligt torsdag sætte produktionen på halvt blus på grund af de manglende tilsynsteknikere.

Og da også de statsansatte dyrlæger valgte at nedlægge arbejdet, så måtte slagteriet nedsætte produktion til kun en fjerdedel af det sædvanlige. 

Grunden til, at slagteriet i Ringsted ikke er lukket helt ned er, at timelønnede dyrlæger stadig arbejder.

Arbejdsnedlæggelsen har baggrund i en konflikt på Slagteriet Tican i Thisted, som i sidste uge indsatte udenlandske dyrlæger og tilsynsteknikere, fordi der ikke kunne findes tilstrækkelig mange danske kødkontrollanter.

Det er i sympati med kollegerne i Thisted, at tilsynsteknikerne hos Danish Crown har nedlagt arbejdet.

Når dyrlæger og tilsynsteknikere ikke kan bemande slagtelinjerne, går produktionen i stå.

Tilsynsteknikerne mødes til fagligt møde igen fredag morgen.