Strejke på Lolland-Falsters Folketidende

De redaktionelle medarbejdere på Lolland-Falsters Folketidende har nedlagt arbejdet fredag. Strejken er en protest mod, at ledelsen har opsagt en husaftale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Ledelsen vil have os over på fællesoverenskomsten og har opsagt alle vores lokale aftaler om løn og arbejdsvilkår uden forhandlinger. Og efter et møde i dag, valgte journalisterne at nedlægge arbejdet, siger journalisternes tillidsmand Bjarne Arildsen.

Bjarne Arildsen siger, at man fra journalisternes side har forsøgt at få forhandlinger i gang med ledelsen - men at der er blevet afvist.

At husaftalen forsvinder betyder, at hver medarbejder i gennemsnit mister cirka 20.000 kroner om året.

- Afskaffelsen af husaftalen med et pennestrøg er et brud på mange årtiers samarbejde ledelsen og medarbejderne imellem, skriver journalistgruppen i en udtalelse. De redaktionelle medarbejdere genoptager arbejdet igen lørdag. Lørdagsavisen udkommer som normalt, og nyhedsdækningen i Radio SydhavsØerne og på folketidende.dk fortsætter uberørt.

Chefredaktør Søren Knudsen beklager, at journalisterne vælger at nedlægge arbejdet ulovligt og håber, at situationen bliver normaliseret hurtigst muligt, så det ikke går unødigt ud over læserne, netbrugerne og radiolytterne.

- Baggrunden for opsigelsen af husaftalen er den økonomiske virkelighed, som Folketidende på lige fod med andre mediehuse i Danmark, befinder sig i. Husaftalen stammer fra en tid, hvor økonomien så helt anderledes positiv og gylden ud. Vi er som virksomhed nødt til at sikre vores fremtid ved at nedbringe vores samlede grundomkostninger, skriver chefredaktør Søren Knudsen i en pressemeddelelse.