Strejke koster 3.500 kroner i døgnet: - De tager borgerne som gidsler

Tillidsmand fra Næstved er rystet over, at Falck truer redderne med, at det vil koste dem 3.500 kroner i døgnet, hvis de nedlægger arbejdet igen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre gange inden for to uger nedlagde falckredderne i Region Sjælland arbejdet, fordi de er utilfredse med den nye overenskomst, som LO-forbundene har indgået.

Det fik i slutningen af sidste uge Falck til at sende et brev til medarbejderne med en reprimande: Hvis I strejker igen, så trækker vi godt og vel 3.500 kroner fra jeres løn per døgnvagt - foruden boden, som Arbejdsretten har fastlagt.

quote Det kommer helt skævt ind fra siden, at man forsøger at true mine kollegaer

Jan Jannerup Andersen, tillidsmand Falck i Næstved

Og den trussel falder ikke i god jord hos Jan Jannerup Andersen, der er tillidsrepræsentant for redderne i Næstved.

- Det er ikke pengene, der er problemet. Det største problem er, at vi er i gang med en forhandling. Og det kommer helt skævt ind fra siden, at man forsøger at true mine kollegaer, siger han til TV ØST. 

Brev ikke underskrevet

Og Jan Jannerup Andersen mener ikke bare, at truslen rammer redderne. Også borgerne står for skud.

- De tager borgerne på gidsler på den her måde. Mine kollegaer har haft arbejdsnedlæggelser i den bløde ende, hvor de har kørt stort set alle ture stadigvæk. Men hvis der ikke er løn, så siger Falck jo, at redderne ikke skal møde på arbejde. Det er ansvarsløst over for borgere og patienter, siger tillidsmanden.

quote Hvis der ikke er løn, så siger Falck jo, at redderne ikke skal møde på arbejde. Det er ansvarsløst over for borgere og patienter

Jan Jannerup Andersen, tillidsmand Falck i Næstved

Han hæfter sig også ved, at det omtalte brev sendt til Falckredderne mangler en væsentlig ting.

- Brevet er ikke underskrevet, så man kan slet ikke se, hvor truslen kommer fra. Det er helt skævt, og det gør mig meget ked af det, siger Jan Jannerup Andersen og tilføjer: 

- Vi er midt i en forhandling om, hvordan vi kan drifte på fornuftig vis. For godt nok er den nye overenskomst stemt hjem sådan, at spillereglerne er fulgt, men det er demokratiet ikke. 87 procent af redderne stemte nej til den overenskomst.

Maner til besindighed

På trods af utilfredsheden med Falcks trussel, så maner tillidsmanden til besindighed og opfordrer sine kollegaer til at tage den med ro.

- Der skal ikke komme flere arbejdsnedlæggelser. Det vil gøre mig meget ked af det, hvis det her ender i endnu en konflikt, siger han.

Falckreddernes nedlagde arbejdet 24. april, 28. april og 3. maj. Den sidste arbejdsnedlæggelse varede flere dage.